A Cégpartner.info csak a legjobb cégek listáját jeleníti meg honlapján!

Matolcsy hitel igénylési feltételei

Október elsejétől ismét elérhető a kedvezményes Magyar Nemzeti Bank-hitel - derül ki a bank szeptember 12-i tájékoztatásából. Az MNB Hitel Program kerete még augusztusban merült ki, ám egy hónappal később Matolcsy György jegybankelnök jelentette be, hogy összesen 2000 milliárd forint keretösszegű programot hirdetnek a kis- és középvállalkozások (kkv) számára.

Ezzel indult el az MNB Növekedési Hitelprogramjának második köre, amelyben a kisebb tőkehelyzettel és likviditással rendelkező vállalkozások várhatóan a megelőző körhöz képest nagyobb számban jutnak rendkívül kedvező hitelekhez.

Miért jó az MNB hitel?

Az új MNB-hitel híre kedvező a bankrendszer számára, hiszen segítségével emelkedhet a kereslet az új, illetve a beruházási célú hitelek iránt. A tervek szerint a növekedési program olcsó hiteleinek köszönhetően 2014-ig sokkal több kkv-s beruházás valósul meg.

Növekedési hielprogram pillérei

A kisebb hitelösszegű igénylések esetében előfordulhat, hogy banki kapacitás hiányában csúszik a feldolgozás, és elfogy a hitelkeret, így nem lesz szerződés.

A Matolcsy hitel igénylésének feltételei

Az MNB növekedési hitel főbb jellemzői: 2,5 százalékos kamatláb (további költség nem számolható fel, kivéve a harmadik személynek fizetendők, pl. ügyvédi díj), hitelösszeg minimum 3 millió, maximum 3 milliárd forint, éven belüli vagy éven túli hitel, legfeljebb 10 éves futamidő. KKV-cégek vehetik fel beruházásra, ezenkívül korábban devizában, vagy forintban felvett forgóeszköz hitel, beruházási hitel vagy pénzügyi lízing kedvezőbbre cserélésére.